Lélektani regények

Nem nézett rám, csak a keze érintését éreztem a tarkómon, amint meglepően gyakorlott mozdulattal összekapcsolta a láncot. A mellemen szív alakú hűvösség terjedt szét egy pillanatra, aztán a fémet felmelegítette a mélyről jövő vér, amely apró, sűrű, szabályos dobbanásokkal mozgatta.'

Azok közé tartozom, akik gyors egymásutánban olvasták el a Nápolyi regényeket. Imádom Ferrante írói stílusát, a könyvek hangulatát és a témáit.

Ismerkedni már tavaly elkezdtem a norvég irodalommal, de 2022-ben kicsit tudatosabban szeretném folytatni a sort. Erlend Loe neve megkerülhetetlen volt, amint keresgélni kezdtem a norvég irodalomról írt cikkekben. A Naiv.Szuper mellett a Doppler könyveket találtam a legnépszerűbbnek, úgyhogy bele is vágtam.

Huu olyan szép ez a könyv. Agathe gyönyörűen megírt, egyszerű történet. Egy este alatt elolvasod, de garantáltan hetekig gondolkodni fogsz rajta, eszedbe jutnak mondatok, alszol rá egyet, elmeséled a barátnődnek... Számomra ilyen volt. Imádom a borítót, imádom a történetet. Egy idős pszichológus utolsó terápiás üléseiről olvashatunk. A gondolatain...

Kimerem jelenteni, hogy az évem legkiemelkedőbb élménye volt Paul Auster 4 3 2 1 című regénye. Nehéz szívvel váltam meg főhősünktől, annak mind a négy életétől. Látva, hogy fogynak a lapok, szinte már kétségbeestem. Mi lesz velem ezután? No, de ne szaladjunk ennyire előre, kezdjük szépen az elejéről.

Talán nem is lehetett volna rosszabb időpontot találnom a könyv elolvasására. Januárban a bezártság, ingerszegény környezet már nálam is erősen begyűrűzött. Enyhe nyomásra ( a férjem már mindenképpen meg akarta nézni a filmet) azonban mégis belekezdtem Az éjféli égbolt olvasásába.

Nem hiszem, hogy a fülszöveg alapján sokan azt gondolnák: hmmm, pont erre a könyvre van szüksége a lelkemnek. Engem jókor kapott el, de nem volt egyszerű olvasmány. S bár azt is gondolhatnánk ez a téma már elhasznált: mókuskerék-generáció/rohanó világ, ez a könyv mégsem elcsépelt.

© 2020 könyvterápia. Minden jog fenntartva.
Adatvédelmi tájékoztatót itt találsz: adatvédelem 
Az oldalt a Webnode működteti Cookies
Készítsd el weboldaladat ingyen!