Anne Cathrine Bomann - Agathe

2022.01.25


Anne Cathrine Bomann

AGATHE

JELENKOR KIADÓ

Huu olyan szép ez a könyv. Agathe gyönyörűen megírt, egyszerű történet. Egy este alatt elolvasod, de garantáltan hetekig gondolkodni fogsz rajta, eszedbe jutnak mondatok, alszol rá egyet, elmeséled a barátnődnek... Számomra ilyen volt. Imádom a borítót, imádom a történetet. Egy idős pszichológus utolsó terápiás üléseiről olvashatunk. A gondolatain keresztül tudunk ránézni az életünkre, mindennapi fásultságainkra, belső vívódásainkra, az élet értelmére. Rengeteg érzelmet rejt ez a picike könyv. Tökéletes esti program!

Franciaország, 1940-es évek. Egy idősödő pszichoterapeuta türelmetlenül számolja a nyugdíjig hátralévő terápiás üléseket, és rezignáltan hallgatja a díványra fekvő unatkozó háziasszonyok apró-cseprő problémáit, miközben madárkarikatúrákat készít róluk. Már abban sem biztos, jó szakember volt-e valaha is, tudott-e segíteni bárkin.
Egy nap megjelenik nála Agathe, egy fiatal német nő, aki nem talál örömöt az életben, nem akar mást, csak eltűnni az emberek szeme elől... A doktor minden tiltakozása ellenére felvéteti magát a páciensek közé, és ahogy egyre közelebb kerülnek egymáshoz, a terapeuta maga is kénytelen szembenézni az intimitástól és a haláltól való félelmével.

© 2020 könyvterápia. Minden jog fenntartva.
Adatvédelmi tájékoztatót itt találsz: adatvédelem 
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen!