Völgyi Anna - Vigyázhatnál a szádra, Laurám!

2020.07.21

Völgyi Anna

VIGYÁZHATNÁL A SZÁDRA, LAURÁM!

ATLANTIC PRESS KIADÓ

Őszintén szólva nem sokszor adok esélyt magyar kortárs írónak(tudom! szánom-bánom) Eddig ugyanis nem sok jó sült ki belőle. A komolykodást, nagy magyar depressziót nem nagyon bírom, így eddig ritkán szavaztam bizalmat, amikor pedig igen, akkor el akartam ásni magam. 'Laura' a nemi identitáskeresés/másság elfogadásának regénye.
Emellett olyan hangsúlyos témák is előkerülnek, mint a kivándorlás, közös magyar valóságunk: közegészségügy, munka, pénz, karrierépítés. Jól adagolt a humora, kellően laza és érzékletes a megfogalmazása. Különlegesek a karakterek és olyan a lezárása, ami azonnali folytatást kíván!

A ​bristoli tányérmosogatásból hazatért fiatal analitikus lány szívében lassan lobban fel az érzelem, majd a vágy egy munkatársnője iránt, aki a szakmai tökéletesség mintaképeként, egyszersmind vonzó nőiességével kelti fel Sára érdeklődését. Völgyi Anna lélektani alapossággal mutatja be és hiteti el az olvasóval, hogy egy nő másik nő iránti vonzalma miként keletkezik és válik fokozatosan uralkodóvá.
A végig parázsló humorral, plusz rokonszenves öniróniával előadott történet egy leszbikus szerelemről szól. Romantikus regény, melyben az erotika csak néhány álomkép formájában tör fel, de azért a szerző leírásai és hasonlatai mindig meggyőzőek, legyen szó erotikus álomról, az angliai emigránsélet kilátástalanságáról, egy lepusztult budapesti lakótelepről, vagy a kórházi állapotokról.
A Sára szerelmének tárgyát képező Laura karakán jelleme kontrasztot alkot a korábbi élettárs, András kiábrándító igénytelenségével szemben. És jóllehet, legalábbis ebben a regényben, Sára szerelme viszonzatlan marad, az olvasó egy számára eddig valószínűleg ismeretlen érzelemvilágban találja magát. És alighanem be kell majd látnia, hogy a közbeszédben sokszor és többnyire durva egyszerűsítésekkel tárgyalt "másság" minden, csak nem természetellenes, ahogy a berozsdásodott nyárspolgári morál tartja. 

© 2020 könyvterápia. Minden jog fenntartva.
Adatvédelmi tájékoztatót itt találsz: adatvédelem 
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen!