Péterfy-Novák Éva - Egyasszony

2020.07.29

Témái: fogyatékosság, bántalmazás, családon belüli erőszak, betegség, anyaság, abortusz

Pérefy-Novák Éva

EGYASSZONY

LIBRI KÖNYVKIADÓ

Az év első könyve volt nálam az Egyasszony. A könyv rövid, nagyon szókimondó és könnyen olvasható, már ha bírja a lelkünk. Én nem egyszer elsírtam magam a könyv olvasása közben. 

Ha egy családban sérült gyermek születik az nehéz, ha emellett testi és lelki bántalmazást is el kell viselni, az szinte kibírhatatlan. Az Egyasszony sok asszony története, akik így élik le mindennapjaikat. Anyagi nehézségek közepette, sérült gyermeket ápolva, erőszakot elszenvedve, segítség és szociális védőháló nélkül. Miért gondolom, hogy ez a könyv mégis inspiráló? Azért, mert ilyen helyzetből is fel lehet állni, tovább lehet menni. Lehet tanulni magunkról, lehet felismerni a határainkat és kilépni a szorongató helyzetekből és erőt meríteni a hatalmas szeretetből, ami a szívünkben van.

Nem könnyű olvasmány, de megéri!

Egy fiatal vidéki lánynak a 80-as évek derekán mozgás- és értelmi sérült gyermeke született. Bántalmazó férje oldalán küzdött kitartóan a családja boldogságáért, de harca kudarcra volt ítélve
Azóta eltelt több mint harminc év, a lányból asszony lett, de nem sikerült feldolgoznia az átélteket. Ezért kezdett blogot írni, amit rövid időn belül százezrek olvastak.
Péterfy-Novák Éva története a veszteség utáni továbblépésről és az elfogadás folyamatáról szól egy olyan korban és közegben, mely sem a hibát beismerni, sem a mássággal együtt élni nem akar.


© 2020 könyvterápia. Minden jog fenntartva.
Adatvédelmi tájékoztatót itt találsz: adatvédelem 
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen!