Melissa Broder - Halak

2022.11.13

Témái: párkapcsolat, függőség, önsegítő csoport, üresség, kötődési sebek, szexualitás

Melissa Broder

Halak


A Halak számomra nem szólt másról, mint a függőség mibenlétéről. Persze kimondódik benne a társfüggőség problémája, szóval ez nem valami nagy felismerés a részemről. Melissa Broder azonban általánosságban is (nemcsak a társfüggőség kapcsán) filozofál arról a mély, betölthetetlen hiányról és ürességről, ami véleményem szerint a függőség alapja. Az, hogy mitől függsz, ebben a tekintetben szinte mindegy. Tetszik az a metafora, amit használ (spoiler nélkül sajnos ezt lehetetlen leírni, de zseniális húzás szerintem.)

Begyógyíthatóak vajon a kötődési sebeink? Betölthető-e az üresség, megszűnhet-e a cirókahiány? S vajon előre visznek-e az önsegítő csoportok vagy jóformán intellektualizálunk, s az érzelmeink mélyéig nem merünk, vagy nem tudunk lemenni?

Biztos vagyok benne, hogy megosztó könyv lesz, de szerintem az is akart lenni. Egyik percben lemegyünk a lélek legmélyebb bugyraiba ,mélyenszántani' aztán a lehető legrészletesebb leírást olvashatjuk el egy szálloda mosdójában megejtett anális együttlétről. Nem tudom volt-e szükség erre, mindenki döntse el maga. :) Nem merem ajánlani, de nem merem nem ajánlani. Én szerettem, de teljesen értem, ha Te nem.

© 2020 könyvterápia. Minden jog fenntartva.
Adatvédelmi tájékoztatót itt találsz: adatvédelem 
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen!