Ernest Hemingway - Az öreg halász és a tenger

2022.07.03

Ernest Hemingway

AZ ÖREG HALÁSZ ÉS A TENGER

ANTIKVÁR KINCS - HELIKON KIADÓ

Nagyon nehezen térek magamhoz Az öreg halász és a tenger után. Jött hozzám a semmiből, nem terveztem, csak odavonzott magához egy könyvszekérnél. Jobbkor talán nem is jöhetett volna.Erre a könyvre meg kellett érnem, nem lehet csak úgy bármikor olvasni. Napok óta próbálom összefoglalni mit jelentett számomra ez a történet. Elcsendesedtem tőle, bezárkózott a szivembe, hogy megdolgozzon. Ebből a könyvből ugyanis mindenki tud kivenni valami átdolgozandót, aki figyelmesen olvas. A regény által átélhetjük milyen, amikor hajt minket a makacs bizonyítási vágy, vagy azt, hogy milyen harcolni egy olyan elleféllel, akit tisztelsz. Santiago bőrébe bújva megtanulunk segítséget is elfogadni és végighajózunk az öregedés viharos, majd elcsendesülő tengerén. Egyszerűségében nagyszerű, megható és izgalmas regény. Erősen ajánlott olvasmány!

A kubai halász már jó ideje nem járt szerencsével, amikor találkozik egy óriási marlinnal. Hosszú és szenvedéssel teli csatát vívnak, messze kisodródva az öböl vízére.
Hemingway egyszerű nyelven, nagy láttató erővel jeleníti meg a veszteség és diadal történetét, mellyel élete legnagyobb kritikai sikerét aratta.


© 2020 könyvterápia. Minden jog fenntartva.
Adatvédelmi tájékoztatót itt találsz: adatvédelem 
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen!