Lily King - Írók és szerelmek

2022.12.28

Témái: életkezdési pánik, anyagi szorongás, párkeresés, munkakeresés, írás, olvasás, könyvek

Lily King

Írók és szerelmek 

21.század kiadó

"Azt szeretném, hogy a gyerekek arról beszéljenek és írjanak, milyen érzések támadtak bennük a könyv olvastán, mit juttatott eszükbe, és változott-e tőle valami a gondolkodásukban. Olvasónaplót íratnék velük, írjanak kötetlenül minden olvasásadag után. Mi jutott eszedbe erről? Ezt szeretném megtudni. Azt hiszem, így valóban eredeti gondolatok jöhetnek elő, nem a régi, visszaböfögött sémák, hogy ember kontra természet. Lőjenek agyon, ha bármikor bárkivel ember kontra természet témájú esszét íratok. Az ilyen feladat arra jó, hogy teljesen kiragadja az embert a történetből. És miért akarnánk a srácokat kiragadni a történetből? Éppenséggel beljebb akarjuk tuszkolni őket, hogy megérezzék mindazt, aminek a megteremtésébe az író annyi energiát beleölt."

Sokáig gondolkoztam, hogy kezdjem el ezt a bejegyzést, mit is ragadjak meg ebből a könyvből. Már nem szoktam írni ide hosszabban, csak akkor, ha kigördül valami. Most éppen nem gördül ki, mégis szeretném, ha itt állna az oldalon, hogy én ezt a könyvet milyen jó szívvel ajánlom nektek.
Casey első regényén dolgozik hat éve, mellette a hiteltartozásai miatt felszolgálóként dolgozik, de így is csak egy penészes szobát tud bérelni magának. Ebben az útkeresős időszakban veszíti el az édesanyját. Nem könnyű épp ésszel átvészelni, ha egy normatív krízis mellé besorakozik egy szerettünk elvesztése. S Lily King érzékletesen írja le, hogy ez milyen testi tünetekben manifesztálódik. Casey ebben az időszakban ismerkedik meg két férfival: Mr. Tűzijátékkal és Mr. Ágyba hozott kávéval.
Mégsem megyünk át egy klisés szerelmi háromszög történetbe, nem kell őrületes tipródásra készülni. Három szereplőnk közül mindenki gyászol valakit, így ez a téma sok szempontból körül van járva. Sokszor sírtam el magam teljesen váratlanul elém kerülő egy-két szavas mondatokon.

Hogyan lehet megbirkózni ezekkel a krízisekkel? Tudunk-e fejlődni általuk? Mekkora bátorság kell az önazonos döntésekhez, amikor épp talaj sincs alattunk? Van-e a felnövésnek pontos ideje, vagy ez a szüleink halálához/gyerekünk születéséhez köthető? Ahh és még ezernyi kérdés... Olvassátok!

© 2020 könyvterápia. Minden jog fenntartva.
Adatvédelmi tájékoztatót itt találsz: adatvédelem 
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen!