James Patterson, J.D. Barker - A madártollas gyilkosságok

2021.05.13

JAMES PATTERSON, J.D. BARKEK

A MADÁRTOLLAS GYILKOSSÁGOK

AGAVE KIADÓ


Jó, jó, de.

Nagyjából ennyivel össze tudnám foglalni, hogy milyen volt számomra ez a könyv.  

J.D. Barker nevét már senkinek nem kell bemutatni. Legutóbbi könyvével a Szíve helyén sötétség című misztikus krimivel (is) megvett kilóra. Na nem mintha a Negyedik majom gyilkos - trilógia csalódás lett volna, sőt! Ezért vártam ezt a könyvet, mint a messiást. 

A könyv alapötlete szerintem szuper. Végig érdekelt, hogy mi a szösz tud lenni ennek a könyvnek a csattanója. Kifejezetten szerettem a váltott szemszögű mesélést, mert mindig csavart egyet a dolgok állásán. S bár végig (nagyképűen) azt hittem, hogy nekem nem lehet újat mondani, azért csak sikerült neki. Meglepő a végkifejlet, nem az amire számítanál. Ezért tőlem hatalmas piros pont jár a szerzőknek.

Azonban. 

Nagyon izgalmasan indult a történet és gyorsan belemerültem, de  egy idő után elvesztettem az érdeklődésem. Valahogy végig sántít a sztori, túl képtelen az egész. Mindenféle dolgot bele akartak zsúfolni ebbe a könyvbe, mi meg csak kapkodtuk a fejünket, nem merültünk el semmiben normálisan. Túl sok a szereplő, túl sok a furfang és fordulat. Itt igazán helytálló a mondás: a kevesebb néha több. Lényegtelen részek aprólékosan (már-már unalomig) kidolgozva, lényeges dolgok kidolgozatlanul hagyva. 

Végezzenek el egy kísérletet! Öltöztessenek fel rongyokba egy milliomost, és figyeljék meg a viselkedését! Önkéntelenül megváltozik a személyisége. Valóban a ruha teszi az embert. Nem csak a gondolataink határoznak meg bennünket. Egy komplett csomag vagyunk, amit a csomagolás határoz meg.

Összességében én egy letisztultabb, kidolgozottabb krimit vártam. Ettől függetlenül nem volt rossz élmény, mert mindig volt annyi kérdőjel és lendület a könyvben, hogy nem tettem le. Akkor tudom ajánlani, ha szereted az extra sok fordulattal rendelkező sztorikat, ahol folyamatosan pörög minden és már azt sem tudod melyik bolygón vagy. Nem ajánlom viszont, ha szereted a letisztultabb, lassabb, régimódi nyomozást.

© 2020 könyvterápia. Minden jog fenntartva.
Adatvédelmi tájékoztatót itt találsz: adatvédelem 
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen!