J.D. Barker - Szíve helyén sötétség

2021.01.04

J.D. Barkerrel alig fél éve ismerkedtem meg. Végig is pörgettem a Négy majom gyilkos trilógiát, amit nagyon szerettem, annak ellenére, hogy a végét kicsit összecsapottnak éreztem. Kíváncsi voltam, hogy mit tud mutatni egy ilyen sikeres sorozat után. Az embernek ilyenkor már rendesen nőnek az elvárásai, de nem csalódtam. Izgi, fordulatos könyvnek tartom és biztosan folytatom, ha érkezik folytatás, mert nekem úgy tűnt, hogy lesz következő rész is...


A Szíve helyén sötétség misztikus-romantikus-krimi, bármilyen érdekesen is hangzik ez így együtt. S ezeket a műfajokat az író remekül vegyítette. Nem volt benne annyi brutalitás, mint amire számítani lehetett Barker írói múltjából, de ez tökéletes volt így. Ennek ellenére ez sem egy könnyű történet. 

A szereplőit könnyen megismerhetjük, megszerethetjük, hiszen egészen gyermekkoruktól, évről-évre követhetjük az életüket. 720 oldalnyi terjedelme erre lehetőséget is ad, de ez ne ijesszen meg. Én lassan olvasok és még így is gyorsan pörögtek a lapok. Pont jól adagolta az információkat, már-már letehetetlen kategória, mert mindig jött valami új dolog, ami folyamatosan fenntartotta az érdeklődésem.  A fejezetek is úgy vannak felosztva, hogy újabb morzsákat tudj felszedegetni. Több szálon fut a történet: Jack és Stella, Jack és Dunk, a rejtélyes D-alany, illetve a rendőri nyomozás között váltogat a könyv. Ez nem nehezítette a megértést, egyszerűen követhető volt, könnyen fel lehetett venni a fonalat minden fejezet után. Egyszerű követhetősége mellett olyan témákat is boncolgat, mint például: alkoholizmus, drogkereskedelem, gyógyszeripar, egzisztenciális krízis, barátság, szerelem. A szerelmi szál ellenére átszőtte egy fekete, halálközeli, mélységesen magányos, vergődő légkör, ami időnként ráül az ember lelkére. 

Remélem, hogy a nem túl távoli jövőben újabb és újabb Barker könyveket tarthatunk majd a kezünkben.

 És kérek egy új példányt is a Szép reményekből ahelyett, amit elloptál. Nem szeretem a hiányos sorozatokat. Van egy lyuk a könyvespolcomon, és összegyűlik ott a por. 

Köszönöm a lehetőséget az Agave Könyvek kiadónak! 


© 2020 könyvterápia. Minden jog fenntartva.
Adatvédelmi tájékoztatót itt találsz: adatvédelem 
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen!