Brené Brown - Bátran a vadonban

2020.08.11

Brené Brown

BÁTRAN A VADONBAN

BOOKLINE KÖNYVEK

Nemcsak azért imádom Brené Brownt, mert szociális munkás (és én is) hanem azért is, mert olyan témákat KUTAT, amiket kevesen: szégyen, elszigetelődés, bátorság. Teszi ezt olyan önironiával és humorral, hogy hangosan nevetek a könyvein és videóin. Stílusa közvetlen, őszinte, humoros mégis fajdalmas. Ez a könyv arról szól, hogy az elutasítástól való félelem mennyire szorongató és ez bénítóan hat ránk. Bátorság kell hozzá, hogy rálépjünk az önismeret útjára, elfogadjuk magunkat és ezáltal kapcsolódni tudjunk másokkal. Ha ezzel a félelemmel és a megszégyenítéseinkkel szembe merünk menni, merünk bátrak lenni a vadonban,  akkor elkerüljük az elszigetelődést, a társas magányt. Olvassatok&nézzetek Brené Brownt! 

Az összetartozás azt jelenti, hogy ott vagy, ahol lenni szeretnél, és a többiek is szeretnék, hogy ott legyél. A beilleszkedés az, amikor ott vagy, ahol lenni szeretnél, de a többieket ez nem érdekli. Az összetartozásban azért fogadnak el, mert olyan vagy, amilyen; ha beilleszkedsz azért, mert olyan vagy, mint a többiek közül bárki más. Ha önmagam tudom adni, akkor összetartozunk. Ha olyannak kell lennem, mint te, akkor beilleszkedem. 

Egyre ​több embert érint az elszigetelődés, a társas magány problémája, s egyre többen gondolják úgy, hogy nehéz valódi, mély kapcsolatokat kialakítani. Hiába vagyunk szociális lények, a konfliktusoktól és az elutasítástól való félelem bénítóan hat ránk, a szorongás, a bizonytalanság, a félelem pedig aláássa azt a törekvést, hogy nyissunk a másik és a világ felé.
A tartalmas társas kapcsolatok kulcsa a bátorság. Bátorság kell ahhoz, hogy megismerjük és elfogadjuk magunkat. A megszerzett önismeret révén ugyanakkor kibontakoztathatjuk a bennünk rejlő pionír szellemet, s felfedezhetjük mindazt, ami rajtunk kívül van - legyen az akár egy másik ember, egy másik kultúra vagy egy másik közösség.
HA ELÉG BÁTRAK VAGYUNK, LEHETŐSÉGEINKNEK SEMMI SEM SZABHAT HATÁRT, ÉS MIÉNK LEHET A VÉGTELEN!
A houstoni egyetem neves kutatóprofesszora, Brené Brown a tőle megszokott közvetlen stílusban meséli el azokat a személyes történeteket, amelyek segítenek megérteni, hogyan alakíthatunk ki valódi kötődéseket, és fedezhetünk fel ezáltal új világokat.

© 2020 könyvterápia. Minden jog fenntartva.
Adatvédelmi tájékoztatót itt találsz: adatvédelem 
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen!